Brzi antigenski test, 1.500 din, nalaz za 10 min

Ultrazvučni pregled

Ultrazvučne usluge koja obavljamo:

  • Abdomena
  • Male karlice
  • Urotrakta
  • Dojki
  • Mekih tkiva
  • Zglobova
  • Štitne žlezde
  • Kariotida, srca, krvnih sudova
  • Donjih i gornjih ekstremiteta
  • Transkranijalni dopler

Šta je ultrazvuk

Metoda koja za prikaz unutrašnjih organa koristi prolaz ultrazvučnh talasa kroz telo. Ultrazvučni talasi su zvučni talasi visokih frekvencija koji su iznad praga čujnosti ljudskog uha.

GP01

Ginekološki paket Standard

Ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk, PAPA, kolposkopija

-57%
9.910 din
4.300 din
GP02

Ginekološki paket Extra

Ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk, PAPA, kolposkopija, 3 brisa (Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma)

-63%
13.240 din
4.900 din
PR03

Internistički pregled sa ultrazvukom abdomena

 Pregled specijaliste interne medicine sa ultrazvukom abdomena

-52%
6.000 din
2.900 din
PR06

Endokrinološki pregled sa analizama

Endokrinološki pregled sa ultrazvukom štitne žlezde i analizom hormona TSH, FT3, FT4

-46%
7.910 din
4.300 din
PR07

Urološki pregled I ultrazvuk sa analizama 

Urološki pregled i ultrazvuk sa analizama  PSA, Free PSA, Index PSA

-46%
8.110 din
4.400 din
PR10

Ultrazvuk štitne šlezde i abdomena sa analizama hormona TSH, fT3 i fT4

Ultrazvuk štitne žlezde + ultrazvuk abdomena + analiza najvažnijih hormona štitaste žlezde FT3,FT4,TSH uz pojašnjenje laboratorijskih analiza

-47%
7.910 din
4.200 din

Laboratorijske analize za kretinin i ureu

Urea 300 din
Kreatinin 150 din
Vađenje krvi 110 din
Ukupna cena: 560 din

Kako funkcioniše ultrazuk

Osnovni princip rada ultrazvuka se temelji na svojstvu piezoelektričnog kristala koji se nalazi unutar ultrazvučne sonde. Dovodom električne struje dolazi do deformacije kristala, pri čemu se oslobađaju ultrazvučni talasi koji se odašilju u kratkim implusima. Odaslani ultrazvučni talasi se usmeravaju iz sonde prema  unutrašnjim organima uz istovremeno registrovanje odbijenih ultrazvučnih talasa iz tela. Što je veći broj kristala u ultrazvučnim sondama to je kvalitet slike bolji i samim time preciznost dijagnostikovanja mogućih abnormalnosti, te današnji najmoderniji ultrazvučni aparati imaju i do nekoliko stotina piezoelektričnih kristala u sondi.

S obzirom na gustoću tkiva i pojedinih organa zvučni talasi se različito reflektuju (odbijaju) ka sondi i stvaraju sliku. Tkiva koja imaju veću gustinu kao vezivno tkivo ili kamenci imaju najbolji odjek, na slici stvaraju hiperehogenu zonu (svetlo područje slike) dok zrak koji ima najmanju gustoću se vidi kao hipoehogena zona (tamno gotovo crno područje slike).

Ultrazvuk je danas nezamenjiv u dijagnostici bolesti jetre i žučnih puteva, pregledu dojke, dijagnostici morfologije i funkcije (hemodinamike) srca, prikazu krvnih sudova i protoka u njima, otkrivanju poremećaja i bolesti genitalnog trakta i abnormalnosti trudnoće u dijagnostici patologije lokomotornog sistema (prikaza mišica i ligamenata) tako i uopštenom dijagnostikovanju tumora.

Vrste ultrazvuka

Takođe se razlikuju standarni crno-beli ultrazvuk i tzv. ultrazvuk u boji odnosno Color Dopler ultrazvuk koji omogućava prikaz protoka u krvnim sudovima, što je važno za preciznu dijagnozu eventualnih suženja krvnog suda (karotidne arterije, bubrežne arterije ili aorte) prikaz patoloških vaskularizacija tumora (karcinom jajnika), bolesti srčanih zalistaka (aortna stenoza) i procene hemodinamike srca (procena srčane funkcije).

Kontakt