Brzi antigenski test, 1.500 din, nalaz za 10 min

Kandida

Kandida (gljivica) je dimorfna buđ koja raste i kao kvasac i kao filamentozna ćelija i jedan od retkih vrsta rodova Kandida koje uzrokuju infekciju kandidijazu kod ljudi. Kandida je odgovorna za 50‑90% svih slučajeva kandidijaze (gljivičnih oboljenja) kod ljudi.

 

Kandida

Sistemske gljivične infekcije (fungemie) uključujući i one vezane za Kandidu albikans su važan uzrok morbiditeta i mortaliteta  kod imunokompromitovanih pacijenata (na primer, AIDS-a, raka hemoterapija, transplatacije organa ili koštane srži). Kandida albikans može da formira biofilmove na površini inplatibilnih  medicinskih sredstava. Pored toga, bolnička infekcija Kandidom albikans je postala uzrok velikih zdravstvenih problema. Odgovorna je za oko 85-95% slučajeva vaginalne infekcije.

BR03

Brisevi za žene Premium

Vaginalni i cervikalni bris sa 6 dodatnih analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok, Trihomonas, Kandida

-61%
6.730 din
2.600 din
BR04

Brisevi na polne bolesti (za žene i muškarce) sa urinom, urinokulturom i antibiogramom

Vaginalni i cervikalni bris (za žene) ili uretralni bris (za muškarce) sa 8 dodatnih analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok, Trihomonas, Kandida + analiza sedimenta urina i urinokulture + antibiogram.

-59%
7.530 din
3.100 din
BR07

Brisevi za muškarce Premium

Uretralni bris sa 6 analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok, Trihomonas, Kandida

-55%
5.730 din
2.600 din

Skoro svako ima Kandida albikans u svom stomaku, a značajan procenat pacijenata može imati kandidijazu. Prekomeran rast Kandide albikans počinje kada postoje neke promene u vašem telu koje omugacavaju njen rast. Ova promena može biti bilo šta od dugotrajnog uzimanja antibiotika, produžena ishrana bogata ugljenim hidratima i šećerom, ili u slucajevima dugotrajne izloženosti stresu.

Dakle, ako sumnjate da imate candidu, prvo mesto za potragu je vaš životni stil, naći šta je da izazove ovaj disbalans. Antibiotici, oralna kontracepcija, ishrana bogata šećerom i ugljenim hidratima, alkohol i droge, stres Ili sve od navedenog. Eliminisanje svih ovih faktora rizika je ključni korak u rešavanju vašeg problema sa Kandidom.

Vaginalna infekcija kandidom i infekcija urinarnog trakta

Kod učestale pojave infekcija urinarnog trakta ili vagine, kandida može biti u korenu problema. Važno je shvatiti da se kandida prenosi seksualnim putem. Žene smanjuju rizik od dobijanja kandide izbegavanjem uskog donjeg rublja ili nošenjem čarape i izbegavanjem vrućih kupki u toku aktivne infekcije.

Vaginalni bris sa kandidom

Candida 450 din
Bris vagine 550 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.110 din

Uretralni bris sa kandidom

Candida 450 din
Bris uretre 550 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.110 din

                                                             

 

Infekcija usne duplje kandidom

Oralni kandidijaza je izazvana od iste vrste kandida  koje se mogu naci na drugim sluzokožama, uključujući i sluzokožu vagine. Najčešće je izazvan upotrebom oralnih kortikosteroida . Ako se ne leči, može se širiti kroz telo uključujući i digestivni trakta, pluća, jetru i srčane zalistake.

Oralna Candida je zarazna, novorođenčad se mogu zaraziti kandidom tokom porođaja. Deca je mogu dobiti deljenjem igračaka sa drugom decom, a odrasli mogu da se inficiraju preko pljuvacke.

Bris usne duplje sa kandidom

Bris usne duplje 500 din
Candida 450 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.060 din

Bris grla sa kandidom

Candida 450 din
Bris grla 500 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.060 din

                                                         

 

Sinusna infekcija kandidom

Kao i kod mnogih od ovih simptoma infekcija sa kandidom su česte danas, a ponekad  može biti teško odrediti koren uzroka. Candida ne utiče na sinuse i može dovesti do upornog kašalja, post-nosne infuzije, može dovesti do otežanog disanja, praćena je čestim sezonskim alergijama i može imati opšte simptome slične gripu. Ako imate problema sa sinusima, vreme je da proverite postojanje infekcije!

Bris nosa sa kandidom

Candida 450 din
Bris nosa 500 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.060 din

                                                               

Infekcija digestivnog trakta kandidom

Infekcija digestivnog trakta kandidom praćena je uporanim nadimanjem, podrigivanjem, zatvorom ili diarejom. Ovu vrstu infekcije mogu pratiti grčevi u stomaku i može biti izazvana nedostatkom zdravih bakterija u vašem digestivnom traktu.

Kada kandida preuzima creva, količina zdravih bakterija se smanjuje, tada dolazi do poremećaja ravnoteže i normalna crevna flora ne može da se razvija. Mnogi pojedinci doživljavaju dramatično olakšanje kada se efektivno tretira Candida infekcija.

Analiza stolice na kandidu

Koprokultura 900 din
Candida 450 din
Ukupna cena: 1.350 din

                                                                 

Infekcija kože i noktiju kandidom

Infekcija kože i noktiju kandidom se ne prenosi, ona je vec tu, kandida se nalazi na koži i noktima kao normalna flora. Kada se neki od uslova promene na koži nastaje infekcija kandidom. Neki od faktora su dugotrajna upotreba antibiotika, često izlaganje kože vlazi i nemogućnosti da se ona prirodno osuši(ovo je slucaj sa stopalima i noktima stopala). Prekomerno konzumiranje sećera i ugljenih hidrata, losa higijena.

Bris kože na kandidu

Candida 450 din
Bris kože 1200 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.760 din

Bris nokta na kandidu

Candida 450 din
Bris nokta 1000 din
Uzimanje brisa 110 din
Ukupna cena: 1.560 din

Kontakt