Brzi antigenski test, 1.500 din, nalaz za 10 min

Brzi antigenski test na Covid-19

Brzi antigenski test na prisustvo virusa COVID-19 možete uraditi u prostorijama laboratorije i poliklinke Labomedica sigurno, brzo i bez čekanja.

Testiranje možete izvršiti bez zakazivanja ili u zakazanom terminu kada Vama odgovara u našoj laboratoriji.

Brzi antigen test cena

Sars-COV-2 antigen bris 1500 din
Ukupna cena: 1.500 din

Rezultate testa dobijate za 10 minuta putem emaila, ili ih možete preuzeti lično u našoj laboratoriji.

Šta je brzi antigenski test na Covid-19?

Brzi antigenski test je mikrobiološka analiza kojom se detektuje prisustvo antigena (dela proteina jezgra) virusa COVID-19 iz uzorka nazofaringealnog brisa (nosnog dela ždrela) pacijenta.

Tokom svog razmnožavanja koronavirus proizvodi COVID-19 antigene na sluzokoži disajnih organa. Detekcija ovih antigena na uzorku sa nazofaringealnog brisa pokazuje da je virus prisutan u organizmu pacijenta.

Kada je potrebno uraditi brzi antigenski test na prisustvo virusa Covid-19?

Antigenski test na COVID-19 je potrebno uraditi:

  • Ukoliko ste bili izloženi većem riziku od infekcije virusom COVID-19 tokom aktivnosti sa većim rizikom (npr. putovanja, masovna okupljanja, veliki društveni događaji ili boravak u zatvorenim ili slabo provetrenim prostorijama).
  • Ukoliko Vas je zdravstveni radnik uputio ili preporučio na antigensko testiranje usled sumnje na moguću infekciju koronavirusom.
  • Ukoliko Vam je potreban test radi prijema u zdravstvenu ustanovu.
  • Ukoliko Vam je antigenski test neophodan za putovanje.

Koliko traje testiranje i kako se radi brzi antigenski test na Covid-19?

Procedura testiranja na prisustvo COVID-19 antigena u slučaju brzog antigenskog testa traje do 15 minuta.

Za potrebe brzog antigenskog testa na prisustvo COVID-19 antigena se uzima uzorak sa sluzokože nazofarinksa (nosnog dela ždrela), a zatim vrši mikrobiološka analiza brisa na prisustvo antigena virusa.

Procedura je u potpunosti bezbolna, i ne zahteva posebnu pripremu pacijenta. Prethodno zakazivanje nije neophodno. Brzi antigenski test možete uraditi u prostorijama Labomedice u prethodno zakazanom terminubez čekanja. Rezultate antigenskog testa dobijate za 10 minuta.

brzi-antigenski-test-na-covid-19
Brzi antigenski test na COVID-19

Zakazivanje testa i sve informacije o brzom antigenskom testiranju na COVID-19 možete dobiti putem emaila ili na brojeve telefona: +381 11 30 88 304 ili +381 66 11 12 16.

Brzi antigenski test – cena

Cena brzog antigenskog testa na COVID-19 u laboratoriji Labomedica iznosi 1.500 rsd.

Rezultati brzog antigenskog testa na Covid-19

Rezultate brzog antigenskog testa dobijate u periodu od 10 minuta. Možete ih lično preuzeti u prostorijama laboratorije Labomedica, a možemo Vam ih dostaviti i na željenu e-mail adresu.

Šta predstavljaju i kako se tumače rezultati brzog antigenskog testa na Covid-19?

Rezultat brzog antigenskog testa se izražava kvalitativno – kao pozitivan ili negativan.

Pozitivan rezultat brzog antigenskog testa znači da je u uzorku detektovan antigen virusa COVID-19, što ukazuje na trenutno prisustvo virusa u organizmu.

Negativan rezultat brzog antigenskog testa znači da u testiranom uzorku nije detektovan antigen virusa COVID-19.

Nakon rezultata brzog antigenskog testa lekar može dodatno zahtevati serološke testove na prisustvo antitela (SARS Cov-2 IgM i SARS Cov-2 IgG) ili PCR test koji će dodatno potvrditi rezultat dobijen analizom SARS-CoV-2 antigena.

Niste sigurni koji od testova na Covid-19 Vam je potreban?

Sumnjate na infekciju virusom COVID-19? Želite da proverite stepen imunizacije nakon vakcinacije ili preležane bolesti? Ili Vam je samo potreban antigenski test zbog putovanja u inostranstvo?

Ne ustručavajte se da kontaktirate stručno osoblje Labomedice koje Vam stoji na raspolaganju putem telefona +381 11 30 88 304 i +381 66 11 12 16 za sve informacije o COVID testovima i izboru testa koji Vam je potreban.

Više informacija o koronavirusu možete pronaći na našem sajtu.

Sve najnovije statističke podatke i smernice Ministarstva zdravlja Republike Srbije vezane za virus COVID-19 možete pronaći na sajtu.

Kontakt