Brzi antigenski test, 1.500 din, nalaz za 10 min

Endokrinološki pregled

U našoj poliklinici i laboratoriji možete uraditi kompletnu dijagnostiku svih poremećaja funkcije endokrinog sistema i potrebne laboratorijske analize. Pozovite nas danas i iskoristite jedinstvenu priliku u našoj laboratoriji! Zakazivanjem endokrinološkog pregleda, imate mogućnost da dođete oko 45 minuta pre predviđenog terminaNa licu mesta ćemo obaviti uzimanje krvi i analize štitne žlezde, a dobijene rezultate odmah ćete poneti sa sobom na svoj zakazani pregled. Vaša zdravstvena dobrobit je naš glavni fokus.

Specijalistički pregled obuhvata

  • Kompletnan pregled, ultrazvučnu diagnostiku, ordiniranje terapije vrši profesorka dr. endokrinolog.
  • Kompletna dijagnostika štitne žlezde i ostalih žlezda sa unutrašnjim lučenjem (hormoni, ultrazvuk)
  • Šećerna bolest (dijabetes mellitus)
  • Ordiniranje terapije
  • Gojaznost
AK01

Biohemijska analiza krvi

Glukoza, Kompletni Lipidogram, Urea, Kreatinin, Gvozđe, Ukupni bilirubin, AST, ALT, GGT

-47%
1.870 din
1.000 din
AK02

Analiza krvi i urina

Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom, Urea, Kreatinin, Gvozđe, Glukoza, Kompletni Lipidogram, AST, ALT, Urin mikroskopski sediment

-47%
2.270 din
1.200 din
AK03

Analiza krvi i urina za trudnice

Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom, Urea, Kreatinin, Gvozđe, Glukoza, Urin mikroskopski sediment

-42%
1.370 din
800 din
AK05

Analiza hormona štitne žlezde Premium

TSH, FT3, FT4, Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom, Glukoza, kompletan lipidni status, AST, ALT, Urea, Kreatinin, Gvožđe

-50%
3.770 din
1.900 din
PR06

Endokrinološki pregled sa analizama

Endokrinološki pregled sa ultrazvukom štitne žlezde i analizom hormona TSH, FT3, FT4

-46%
7.910 din
4.300 din
PR09

Postkovid Paket

Kardiološki pregled, ultrazvuk srca, EKG nalaz + analize: KKS, Se, CRP, D-dimer, HbA1c, Glu, Lipidni status, Urea, Kreatinin, AST, ALT, CK, LDH, Fe, Feritin, TSH, fT3, fT4

-41%
21.700 din
12.750 din

Endokrinologija

Reč endokrinologija potiče od grčkih reči „endo“, što znači unutra i „krinis“, što znači lučiti. Generalno, žlezda bira i uklanja materijale iz krvi,
obrađuje ih i izlučuje gotov hemijski proizvod za upotrebu negde u telu. Endokrini sistem utiče na gotovo sve organe i ćelije u telu.

Iako hormoni cirkulišu telom, svaka vrsta hormona je usmerena na određene organe i tkiva. Endokrini sistem dobija pomoć od organa
kao što su bubreg, jetra, srce i polne žlezde, koji imaju sekundarne endokrine funkcije. Na primer, bubreg luči hormone kao što su eritropoetin i renin.

Specijalistički pregled endokrinologa

Spec. pregled endokrinologa 3000 din
Ukupna cena: 3.000 din

Štitna žlezda

Štitna žlezda luči niz hormona koji utiču na celo telo. Hormoni štitaste žlezde utiču na mnoštvo vitalnih telesnih funkcija, uključujući puls, održavanje kože, rast, regulaciju temperature, plodnost i varenje.

Na ovaj način je štitna žlezda glavni centar za kontrolu metabolizma u telu. Funkcija mozga, srca i bubrega, kao i telesna temperatura, rast i snaga mišića – i još mnogo toga.

Bolesti endokrinog sistema

Previsok ili prenizak nivo hormona ukazuje na problem sa endokrinim sistemom. Hormonske bolesti se javljaju i ako vaše telo ne reaguje na hormone na odgovarajući način.
Stres, infekcije i promene u ravnoteži tečnosti i elektrolita u krvi takođe mogu uticati na nivo hormona.

Dijabetes, stanje u kojem telo ne obrađuje pravilno glukozu, običan šećer. To je zbog nedostatka insulina ili
ako telo proizvodi insulin, jer telo ne deluje efikasno.

Dijabetes može biti povezan sa gojaznošću, ishranom i porodičnom istorijom.
Da bismo dijagnostikovali dijabetes, radimo oralni test tolerancije na glukozu.

Dijabetes se leči tabletama ili injekcijama insulina. Upravljanje drugim endokrinim poremećajima obično uključuje stabilizaciju nivoa hormona lekovima ili, ako tumor uzrokuje prekomernu proizvodnju hormona, uklanjanjem tumora. Lečenje endokrinih poremećaja ima vrlo pažljiv i personalizovan pristup, jer prilagođavanje nivoa jednog hormona može uticati na ravnotežu ostalih hormona.

Drugi poremećaj, hipotiroidizam, paratireoidna bolest, javlja se kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona da zadovolji potrebe tela, nedovoljna količina hormon štitne žlezde može prouzrokovati usporavanje ili potpuno isključivanje mnogih funkcija tela. Ako se pojavi neki od simptoma potrebno je uraditi endokrinološki pregled kako bi doktor na osnovu kliničke slike mogao da uputi pacijenta na ispitivanje.

Kontakt